Omleta spaniola
Omleta spaniola este un preparat tipic spaniol, de unde si numele, caruia i se mai spune tortilla spaniola sau tortilla de cartofi. Este o omleta atipica fata de ce cunoastem cu totii, avand in compozitie cartofi. Necesita putina desfasurare de forte prepararea acestei omlete, insa cu rezultate pe masura.
Ingrediente
- 6 linguri ulei de masline
- 0.6 kg cartofi taiati cubulete mici
- 1 ceapa galbena tocata marunt
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 8 oua mari
Mod de preparare
- Amestecati bine intr-un bol 4 linguri de ulei, cartofii, 1/2 lingurita sare si piperul
- Intr-o tigaie, incingeti la foc mediu cele 2 linguri de ulei ramase, adaugati ceapa si sotati 3-4 minute. Reduceti la foc mic apoi adaugati cartofi in tigaie si acoperiti cu un capac. Lasati 25 minute amestecand cand si cand
- Intre timp, in bolul in care ati amestecat cartofii, bateti ouale si 1/2 lingurita de sare ramasa
- Rasturnati ouale batute peste cartofii facuti si lasati la foc mic cu capacul peste tigaie. Din cand in cand agitati tigaia
- Cand omleta s-a intarit intoarceti-o pe partea cealalta sa se rumeneasca circa 3-4 minute. Pentru a intoarce omleta te poti ajuta de o farfurie (sa nu se rupa).
- Puneti apoi omleta pe un platou si lasati sa se racoreasca, apoi serviti