Paella cu fructe de mare
Cand rostim bucatarie spaniola, automat ne gandim la paella si la sangria. Paella este pentru Spania ceea ce pizza este pentru Italia sau burgerul pentru America.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 ceapa galbena tocata marunt
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- Sare kosher
- Piper negru macinat
- 350 g orez
- 0.5 l supa de pui
- 300 g creveti curatati (lasati-le coada)
- 300 g midii spalate
- 100 g boabe de mazare
Mod de preparare
- Intr-o tigaie mare incalziti uleiul la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si sotati cam 3-4 minute, ocazional adaugati sare si piper
- Adaugati apoi orezul si amestecati bine timp de 2 minute dupa care puneti supa de pui si lasati la fiert la foc mic pana ce orezul absoarbe lichidul
- Adaugati in tigaie midiile si crevetii si amestecati, si lasati pana ce cochiliile midiilor se deschid (aprox. 5 minute) apoi adaugati mazarea