Copane de pui cu sos teryiaki
In bucataria japoneza, sosul teriyaki este un personaj de baza la care se apeleaza oricand este vorba de orice preparat din carne. Suntem cu totii obijnuiti cu preparatele din copane de pui si le gasim zilnic in meniul de acasa, cel al fast-foodurilor sau la gratar. Reteta prezentata va propune o varianta a acestuia in combinatie cu sosul teriyaki.
Ingrediente
Pentru pui
- 8 copane de pui
- 250 ml sos teryiaki
- 2 linguri zahar brun
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 1 lingura ghimbir tocat marunt
- 1 lingura ulei de susan
Pentru glazura
- 200 ml sos teriyaki
- 20 g miere
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 1 lingura ghimbir tocat marunt
- 1 lingura seminte de susan
Mod de preparare
- Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru marinarea puiului in afara copanelor. Dupa ce ati amestecat bine, adaugati puiul in sosul si lasati la marinat timp de 4 ore
- Preincalziti cuptorul la 190 grade C
- Puneti copanele de pui intr-o tava de copt si bagati la cuptor pentru 20 minute
- Intr-o tigaie, puneti sosul teryaki, usturoiul, ghimbirul si le fierbeti pana se ingroasa putin, apoi inlaturati de pe foc, adaugati mierea si amestecati bine
- Dupa 20 min scoateti puiul din cuptor, ungeti fiecare copan cu sosul pentru glazura apoi mai bagati la cuptor pentru inca 20 minute
- Apoi cresteti temperatura cuptorului, mutati tava pe nivelul de sus si mai lasati puiul cate 1-2 minute pe fiecare parte
- Puneti copanele pe un platou si presarati susanul peste ele