Yakitori in sos Sake
Yakitori, frigaruiele japoneze marinate in sake, sunt o alegere perfecta pentru cei care sunt pasionati de aromele bucatariilor asiatice, in special a celei japoneze. Nu este un preparat extravagant, doar este pui, dar aromele il fac diferit de ceea ce suntem obisnuiti. Incercati-l cu incredere la un gratar la iarba verde.
Ingrediente
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri mirin
- 2 linguri sake
- 1 lingura zahar
- 450 g piept de pui (taiat cubulete)
- Ceapa verde tocata marunt
Mod de preparare
- Intr-un bol amestecati bine sosul de soia, mirinul, sakeul si zaharul
- Adaugati apoi bucatile de piept de pui si lasatile la marinat cel putin 20 minute
- Infigeti cate 4 cubulete de pui pe un frigarui de lemn
- Pe un gratar la foc mediu, puneti frigaruiele si lasati pe fiecare parte pana ce prinde o culoare bruna
- Asezati pe farfurie, puneti din sosul marinat peste apoi presarati ceapa verde