Paste germane Spatzle
Spatzle sunt taitei preparati dupa retete traditionala in Germania, Austria si Elvetia. Adevarata lor origine nu se cunoaste, fiind numeroase regiuni care se proclama pioniere in prepararea acestora, insa in Germania sunt asociati cu regiunea Baden-Wurttemberg iar in Franta cu regiunile Alsacia si Moselle.
Ingrediente
Pentru paste
- 250 g faina
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 120 ml lapte
- 2 linguri unt
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1 ceapa alba feliata
- Ulei de masline
Pentru sos
- 235 ml lapte integral
- 1 1/2 lingura faina
- 220 g branza Monterey Jack
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita pudra de usturoi
Mod de preparare
- Intr-o oala mare puneti la fiert 3.8 l apa cu putina sare
- Intr-un castron bateti ouale cu putina sare, adaugati treptat faina si laptele si amestecati bine. Puneti si nucsoara, amestecati iar si rasturnati aluatul format intr-o punga
- Taiati cu foarfeca putin dintr-un colt al pungii
- Cand apa incepe sa fiarba, spritati cu punga in aceasta, bucati de aprox. 2 cm lungime din aluat. Fierbeti pastele aproximativ 2-3 minute
- Intr-o cratita incalziti laptele integral la temperatura medie si cand incepe sa fiarba adaugati faina si amestecati energic pentru 3 minute
- Adaugati branza Monterey Jack, sarea, pudra de usturoi, amestecati apoi inlaturati de pe foc
- Strecurati pastele, puneti-le intr-o tigaie cu unt topit la foc mediu si sotati pana incep sa prinda putina culoare aurie
- Intr-o alta tigaie la foc mediu, puneti ulei de masline si ceapa tocata. Tineti pe foc pana ce devine usor crocanta
- Adaugati sosul de branza peste paste si amestecati timp de 1 minut apoi indepartati de pe foc si puneti ceapa prajita peste