Clatite de cartofi
Clatitele de cartofi sau Latke, sunt preparate asociate cu bucatariile multor tari Europene, fiind un preparat traditional si in Germania si in Belarus. In Germania acestea sunt servite atat ca aperitiv sau gustare, cat si ca desert cu sos de mere, coacaze negre sau zahar si scortisoara. Latkeurile sunt un preparat popular la evenimentele in aer liber de tip Oktoberfest.
Ingrediente
- 0.9 kg cartofi
- 1 ceapa galbena tocata marunt
- 2 oua mari
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite praf de copt
- 35 g faina alba
- 230 ml ulei vegetal
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 220 grade C
- Curatati cartofii de coaja, apoi dati-i prin razatoare
- Intr-un bol mare puneti cartofii rasi, ceapa, ouale, sarea, praful de copt si faina. Amestecati bine
- Intr-o tava de copt unsa cu ulei asezati usor Latkeuri cu diametrul 10-12 cm distantate intre ele
- Bagati la cuptor timp de 15-20 minute, apoi scoateti si intoarceti-le usor pe partea celalalta si mai tineti 15-20 minute pana ce devin brun-aurii, apoi scoateti-le pe un prosop de hartie sa absoarba uleiul