logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Gnocchi

Gnocchi

Gnocchi sunt un preparat italian asemanator pastelor insa versatili in combinatia cu alte compozitii. Acestia au o forma specifica de scoica si sunt de marimea unui varf de deget.

Ingrediente

  • 0.9 kg cartofi
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita piper alb macinat
  • 310 g faina alba
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare
  • nucsoara

Mod de preparare

  • intr-o oala mare puneti cartofii la fiert si lasati cam 40 minute pana ce puteti infige usor furculita in ei, apoi lasati-i deoparte sa se raceasca
  • Dupa ce s-au racit, zdrobiti-i apoi puneti-i intr-un castron mai mare si formati o gaura in mijloc
  • Intr-un bol mic amestecati bine ouale, 2 lingurite sare, piper si nucsoara
  • Puneti amestecul in mijlocul cartofilor, apoi cu ambele maini amestecati cam 10 minute adaugand gradual faina
  • Aluatul se imparte in 6 bucati egale si din fiecare bucata se formeaza un snur din care se taie bucati de 1,5 cm. Fiecare bucata se rotunzeste usor cu degetul, dupa care cu o furculita apasam usor pe fiecare (pentru a obtine dungile).
  • Puneti-le apoi la fiert intr-o oala cu apa clocotita cu putina sare si lasati-le pana se ridica la suprafata
Copyright © flavor-picker.ro 2023
  • Politici private