Gnocchi
Gnocchi sunt un preparat italian asemanator pastelor insa versatili in combinatia cu alte compozitii. Acestia au o forma specifica de scoica si sunt de marimea unui varf de deget.
Ingrediente
- 0.9 kg cartofi
- 2 oua
- 1/4 lingurita piper alb macinat
- 310 g faina alba
- 2 linguri ulei de masline
- Sare
- nucsoara
Mod de preparare
- intr-o oala mare puneti cartofii la fiert si lasati cam 40 minute pana ce puteti infige usor furculita in ei, apoi lasati-i deoparte sa se raceasca
- Dupa ce s-au racit, zdrobiti-i apoi puneti-i intr-un castron mai mare si formati o gaura in mijloc
- Intr-un bol mic amestecati bine ouale, 2 lingurite sare, piper si nucsoara
- Puneti amestecul in mijlocul cartofilor, apoi cu ambele maini amestecati cam 10 minute adaugand gradual faina
- Aluatul se imparte in 6 bucati egale si din fiecare bucata se formeaza un snur din care se taie bucati de 1,5 cm. Fiecare bucata se rotunzeste usor cu degetul, dupa care cu o furculita apasam usor pe fiecare (pentru a obtine dungile).
- Puneti-le apoi la fiert intr-o oala cu apa clocotita cu putina sare si lasati-le pana se ridica la suprafata