Paste Conchiglie cu spanac si Ricotta
Un preparat bogat in fibre pe gustul celora care adora pastele, spanacul si branzeturile. Este usor cu asemenea preparat sa convingeti copiii sa consume spanac, doar este facut cu paste si stim ca ei le adora.
Ingrediente
- 10-12 paste conchicgle (tip scoica)
- 1-2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- 120 g frunze de spanac
- 340 g ricotta taiata marunt
- 30 g mozzarella taiata marunt
- 50 g parmezan ras
- 1 ou
- 1 lingura busuioc
- 1 lingurita sare kosher
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 300 g sos marinara
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 190 grade C
- Fierbeti pastele conform instructiuniloer de pe cutie
- Intre timp, intr-o tigaie mare puneti uleiul de masline. Adaugati apoi usturoiul si lasati 1-2 minute, adaugati spanacul si lasati pana incepe sa se stranga aprox. 3-4 minute. Indepartati de pe foc si lasati sa se raceasca
- Intr-un bol amestecati spanacul, ricotta, mozarella, parmezanul, oul, busuiocul, sarea si piperul
- Intr-un vas ceramic de copt, turnati sosul marinara
- Umpleti apoi fiecare cochilie de paste cu amestecul de spanac si puneti-le in vasul de copt in sos
- Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si bagati la cuptor pentru 25 minute aproximativ. Indepartati apoi folia de aluminiu si mai lasati la cuptor timp de 10-15 minute pana ce cochiliile capata nuanta brun-aurie
- Nota: Serviti calde cu parmezan ras peste