Salata de couscous
Couscousul este o pasta fainoasa din gris de grau. Acesta este foarte des folosit in bucatariile tarilor din nordul Africii, de unde este originar. Couscousul este imprumutat de multe alte bucatarii cum ar fi cea libaneza, turceasca sau greceasca, si folosit in retetele proprii.
Ingrediente
- 280 g couscous
- 470 ml apa
- 2 linguri otet de vin alb
- 2 linguri suc de lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- O lingura de patrunjel
- 1/2 castravete taiat cubulete
- 3 rosii taiate cubulete
- sare
Mod de preparare
- Intr-o oala puneti apa cu putina sare la fiert. Cand apa clocoteste adaugati couscousul si amestecati, opriti focul si lasati pana se inmoaie si devine pufos-circa 10 minute acoperit cu un capac. Lasati sa se raceasca si scurgeti surplusul de apa daca este cazul
- Intre timp, intr-un bol mare amestecati otetul, sucul de lamaie, uleiul de masline. Adaugati apoi castravetele, rosiile si couscousul racit si amestecati totul