Batoane Granola de cereale cu miere
Petru reteta urmatoare de granola, puteti folosi cerealele preferate atata timp cat respectati proportiile. Batoanele granola sunt ideale pentru un mic dejun savurat in drum spre birou, daca timpul nu permite prepararea unuia. De asemenea pot fi consumate si la pranz sau ca gustare intre mese.
Ingrediente
- 1/2 cana fulgi de ovaz
- 1 cana arahide pisate
- 1 ceasca fulgi de cocos
- 1 cana orez expandat
- 1/2 cana de miere
- 3 linguri de zahar brun
- 2 linguri de unt fara sare
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita de sare
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 180 grade C
- Pe o tava de copt intindeti folie de aluminiu, si asezati fulgii de ovaz si arahidele pisate uniform pe toata suprafata
- Bagati la cuptor pentru 7 minute, apoi adaugati fulgii de cocos si mai tineti 7 minute pana cand fulgii de cocos capata culoare aurie
- Intre timp, intr-o cratita la foc mediu, puneti mierea, zaharul brun, untul, esenta de vanilie si sarea. Amestecati cu un tel pana ce zaharul se dizolva, dupa care puneti cratita deoparte
- Dupa ce scoateti de la cuptor mixtura, reduceti temperatura acestuia la 150 grade C
- Intr-un bol mare amestecati bine mixtura de la cuptor cu cea din cratita
- Pe o folia de aluminiu unsa cu unt puneti compozitia pentru batoane distribuita uniform
- Bagati la cuptor pentru 20 minute, dupa care scoateti la racit pentru minim 1 ora
- Dupa ce s-a racit, taiati in forme de batoane si puneti-le pe un singur strat departate unul de altul intr-o cutie inchis etans pentru aprox. 6-7 zile