Macrou marinat
Prin consumul frecvent de macrou putem avea numeroase beneficii dintre care amintim: previne cancerul, intareste sistemul imunitar, reduce riscul bolilor de inima, regleaza metabolismul, scade nivelul zaharului din sange pe timpul noptii. Ca urmare, vom vom marina macroul in reteta ce urmeaza.
Ingrediente
- 2 kg macrou
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 50 g boabe de mustar
- 3 frunze de dafin
- 3 catei usturoi
- 250 ml otet
- 500 ml apa
- piper boabe
- coriandru boabe
- ienibahar
- ardei iute
- sare
Mod de preparare
- Curatam si spalam pestele, taiem capul, coada si aripioarele
- Intr-un vas cu apa rece si sare punem pestele taiat felii cam de 1-1,5cm, schimbam apa pana cand ramane curata, fara urme de sange
- Scurgem pestele de apa, presaram cu 50 g de sare si lasam la rece minim 12 ore
- Spalam pestele de sare, lasam la scurs intr-o strecuratoare, apoi il scoatem pe servetele absorbante, sa nu aiba apa deloc
- Curatam morcovul, ceapa si usturoiul si taiem felii
- Otetul impreuna cu 500 ml de apa se pun la fiert cu boabele de piper, boabele de coriandru, frunze de dafin, ienibaharul si lasam pe foc pana da in clocot, apoi se lasa la racit
- In borcane gata pregatite, asezam prima data, felii de morcov, ceapa, usturoi ardei iute feliute taiate subtiri, bucati din frunze de dafin, apoi felii de peste si continuam sa alternam
- Turnam otetul rece in borcane si pastram la rece