Supa de linte galbena
Supa de linte este gustoasa si satioasa, un real ajutor in curele de slabire datorita continutului mic caloric. Se pregateste foarte usor si fierbe destul de repede. Specialistii spun ca ar fi una dintre cele mai sanatoase surse de proteine. Are un continut bogat de fibre, vitamine si minerale si de aceea este recomandat sa o consumam cat mai des
Ingrediente
- 300 gr linte galbena
- 2 litri apa
- 3 linguri ulei
- 2 cepe galbene
- 1 morcov maricel
- 1 pastarnac mic
- 2 felii de telina
- 2 rosii mici
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1 foaie dafin
- sare
- piper
- rozmarin pentru ornat
- lamaie pentru ornat
Mod de preparare
- Spalam lintea in cateva ape si lasam sa se scurga
- Curatam si spalam legumele
- Intr-o oala punem uleiul la incins si calim legumele pana se inmoaie, (ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul si telina taiate cubulete maricele). Punem boia, o amestecam cu legumele si turnam apa calda. Adaugam lintea si lasam sa fiarba la foc mediu (spumam cand se formeaza spuma). Dupa 15 minute de fierbere adaugam rosiile decojite si taiate, dafinul, ardeiul taiat, sare si piper dupa gust si mai fierbem circa 10 minute. Mai adaugam apa calda daca este necesar sau daca dorim o supa mai fluida
- Servim supa fierbinte cu rozmarin si felii de lamaie