Prajitura tavalita
Prajitura tavalita este o prajitura de casa extraordinar de buna. Bucati mici de pandispan inmuiate intr-o glazura de ciocolata cu lapte si tavalite apoi prin fulgi de nuca de cocos.
Ingrediente
Pentru blat
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 200 gr faina alba
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 1/2 pachet praf de copt
- 1 lingurita coaja de lamaie
- un praf de sare
Pentru glazura
- 100 gr unt
- 1 ciocolata cu lapte
- 150 ml lapte
- 30 gr cacao
- 200 gr zahar
- 200 fulgi nuca de cocos
Mod de preparare
- Intr-un castron mixam albusurile cu sare pana se formeaza spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand si amestecam
- Urmeaza uleiul-amestecam, apoi pe rand praful de copt amestecat cu faina, coaja de lamaie, amestecam pana se omogenizeaza compozitia
- Asezam hartie de copt intr-o tava (20x30 cm), turnam compozitia, nivelam si bagam la copt la 180 grade timp de 30-35 minute (cuptorul preincalzit)
- Cat timp se raceste blatul ne ocupam de glazura. Punem ingredientele intr-un ibric (untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucati mici, laptele, zaharul, cacao) si fierbem la foc mic cateva minute. Cand se raceste, glazura nu trebuie sa fie prea fluida
- Taiem blatul in cuburi. Fiecare cub in parte il intepam cu furculita, il scufundam in glazura, apoi il tavalim prin fulgi de nuca de cocos si il asezam pe platou. (Daca glazura se intareste o mai punem putin pe foc sa se subtieze)