Supa Miso
Supa miso este un preparat traditional japonez ce are ca ingredient principal pasta miso. In jurul acestui ingredient, aceasta supa poate capata multe variatiuni de ingrediente, depinde si de regiunea in care este facuta.
Ingrediente
- 1.4 l supa de fructe de mare
- 1/2 lingurita sos de peste
- 300 g alge taiate marunt
- 340 g tofu
- 1 ceapa verde tocata marunt
- 3 linguri pasta miso
Mod de preparare
- Intr-o oala maricica, puneti la fiert supa de fructe de mare si sosul de peste. Acoperiti cu un capac
- Intre timp, intr-un bol cu apa rece, puneti algele si lasat-le la inmuiat pentru 2 minute apoi scoateti-le la scurs dupa care taiati branza tofu in cubulete cu latura de 2 cm
- Cand supa incepe sa fiarba, reduceti focul. Intr-un bol mic amestecati bine 1 lingura de supa cu 1 lingura de pasta miso, apoi adaugati in oala cu supa. Repetati apoi acest pas daca vreti un gust mai intens de pasta miso
- Adaugati branza tofu in supa si lasati la fiert aprox. 1 minut
- Pentru servire impartiti algele in 6 boluri, apoi turnati supa si presarati ceapa verde