Pui Lo Mein
Lo Mein este un specific culinar traditional chinezesc ce poate fi servit cu diferite tipuri de carne, fructe de mare sau de legume. Etimologia denumirii provine de la "lou min" ce semnifica: lou = agitare, min = taitei.
Ingrediente
- 250 g taitei Lo Mein
- 2 linguri sos de stridii
- 1/4 ceasca sos de soia
- 1/2 ceasca supa de pui
- 1 lingurita amidon de porumb
- 1 lingura ulei vegetal
- 250 g piept de pui taiat bucati mici
- 1 lingurita ghimbir tocat
- Un ardei rosu taiat felii subtiri
- 3 catei de usturoi tocati
- 4 cepe verzi tocate marunt
- 250 g mazare pastai (congelata)
Mod de preparare
- Se gatesc taiteii Lo Mein conform instructiunilor de pe cutie (preferabil ar fi sa fie facuti de casa)
- Intr-un castron mic se amesteca sosul de stridii, sosul de soia, supa de pui si amidonul de porumb pana ce devine un amestec omogen
- Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la temperatura crescuta
- In tigaie se prajeste puiul timp de 3-4 minute apoi se adauga ghimbirul, ardeiul, ceapa verde, usturoiul si pastaile de mazare
- Se gatesc pentru inca 2-3 minute pana ce legumele se rumenesc
- Sosul preparat mai devreme se pune intr-o tigaie si se lasa pe foc pentru 1 minut, dupa care se adauga taiteii
- In final se amesteca intr-un bol toate cele obtinute si se servesc 4 portii