Placinta suedeza de mere
O placinta pe care o puteti prepara cu ingrediente pe care le aveti tot timpul la dispozitie in frigider si in camara. Este usor de facut, si odata ce o preparati va deveni o obisnuinta de care nu va mai puteti despartii.
Ingrediente
- 4 mere
- 12 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingura unt
- 6 oua
- 1/2 lamaie
- Putina sare
Mod de preparare
- Intr-un bol, amestecati cu un tel albusurile de ou si putina sare pana devin spuma, apoi adaugati treptat 6 linguri de zahar si amestecati pana se dizolva
- Amestecati galbenusurile de ou cu un mixer la viteza mare pana se deschid la culoare, apoi adaugati treptat cele 6 linguri de zahar ramase si amestecati la viteza medie pana ce zaharul este complet dizolvat si crema se ingroasa
- Peste galbenusurile crema puneti albusurile batute si amestecati cu grija cu o spatula de lemn adaugand treptat cele 6 linguri de faina
- Intr-o ceasca amestecati praful de copt cu sucul de la lamaie, apoi adaugati-l in compozitie
- Taiati marul in felii subtiri
- Intr-o tigaie puneti untul si lasati la foc mare. Puneti in aceasta feliile de mar si lasati-le pana ce capata o culoare brun-aurie
- Preincalziti cuptorul la 175 grade C
- Intr-o tava de placinta, puneti o hartie de pergament ceruita, apoi turnati compozitia si lasati la cuptor 20-25 minute, dupa care scoateti si aranjati feliile de mar uniform pe toata suprafata, apoi mai lasati la cuptor 5-10 minute
- Testati blatul cu o scobitoare, daca o scoateti afara fara sa ramana nimic pe ea, inseamna ca blatul este facut