Pui in sos de portocale
O reteta exotica dar usor de facut. Portocalele merg excelent in compozitia deserturilor, dar la fel de bine se potrivesc intr-un preparat servit ca fel principal. Reteta propusa este una cu ADN asiatic, unde toate combinatiile sunt posibile in bucatarie.
Ingrediente
- 0.5 kg piept de pui taiat cubulete
- 100 g faina alba
- 3 linguri ulei de cocos
- 2 portocale
- 120 ml sos barbecue
- 2 linguri sos de soia
- Ulei vegetal
Mod de preparare
- Intr-o punga etansa mare, adaugati puiul si faina si amestecati pana ce acesta este acoperit in totalitate de faina
- Intr-un wok sau tigaie puneti ulei si lasati la foc mediu sa se incalzeasca. Adaugati apoi puiul si gatiti pana ce capata o nuanta aurie apoi scoateti pe un prosop de hartie
- Stoarceti portocalele intr-un bol, apoi adaugati sosul barbecue, uleiul de cocos si sosul de soia si amestecati bine
- Adaugati apoipuiul si sosul de portocale in wok, si lasati la foc mediu pana ce sosul se prinde de pui timp de aprox. 10 minute
- Nota: Serviti pe un pat de orez cu ceapa verde presarata peste